Örümcekler, eklembacaklılar familyasının üyelerindendir. Örümceklerin boyları, birkaç cm’den 35 cm’ye kadar değişiklik gösterir. Ağızlarının önünde iki zehir çengeli ve iki his ayağı bulunur. Ayak yapıları gereği ağlarına rahatça tutunurlar. Baş kısımlarında gözleri bulunur. Göz sayı ve yapılarına bakılarak sınıflandırma yapılabilir. Yuvarlak olan karın kısmı yumuşak ve esnek olup, alt kısmında solunum delikleri, ipek bezleri, anüs ve cinsiyet organları yer alır. Alt kısımdaki bu yapı sayesinde ağ salgısı oluştururlar.

Örümcekler, birçok coğrafi ve iklim şartlarına uyum sağladığından dünyanın her yerinde çok fazla cinste bulunurlar. Birçoğu ağı çevresinde yaşasa da bazı örümcek cinsleri ağlarının dışında da yaşadıkları gözlenmiştir.

Örümcek zararlıları etobur canlılardır. Ekosistemde geniş rol oynarlar. Zehirli ve zehirsiz çeşitleri vardır. Genel olarak örümcekler böceklerle beslenirler. Bazı türlerin daha büyük canlıları da avladıkları görülmüştür. Vücutlarının sağladığı zehir sayesinde avını felç ederek etkisiz hale getirir.

Örümcekler 8 adet bacak yapısına sahiptir. Dış görünüşünde bacaktan oluşmuş hali his duyularının da bacaklarda olduğunu gösterir. Örümcekler kanatlı değillerdir. Uçma özellikleri yoktur.

Evlerde ve işletmelerde de sık sık karşılaşılan örümcekler, akreplerden sonra en zehirli zararlı cinsidir. Ülkemizde zehirli cinslerine çok rastlanmamakla birlikte yine de zehirli örümceklerin olduğuna sıkça rastanmıştır.

Örümcek mücadelesi nasıl yapılır?

Örümcek ile mücadele yöntemi ise tamamen uzmanlık gerektiren bir iştir. Örümcek ilaçlama şirketi olarak sizlere yardımcı olabiliriz. Uygulamalarımıza şirketimiz tarafından garanti verilmektedir. Lütfen uzman ile görüşme sağlayınız.

Gönder
WhatsApp Destek
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
ACİL ÇAĞRI