Karınca ilaçlama; karıncalar geniş aile birliği ile koloniler halinde yaşarlar. Arılarla benzerliğinden akraba oldukları rivayet edilir. Bilimsel olarak 14000 civarında karınca türü vardır. Dünyadaki en kalabalık canlılardır. Sosyal yaşam alanları ile davranışları insanlara çok benzerdirler. Her türün kendine özgü kanatlı karınca olanları da vardır. Bunlar kral ve kraliçedir, sadece bahar ayında yeryüzüne çıkarak yeni koloniler kurmak için uzaklara uçarlar. Kraliçe karınca bütün canlı sınıfının en çok doğuranları arasındadır, yumurtlamak için mükemmel bir sisteme sahiptir. 40 mm ile 60 mm arasında büyüklüğe erişmişlerdir. En yaygın renkleri siyah ve kırmızıdır,

Karınca ilaçlama; karıncaların ciğerleri olmadığından çevredeki sıvı ve gazlardan çok geç etkilenirler su altında saatlerce hayatta kalabilirler. En gelişmiş duyu organı kafalarının üzerinde duran bir çift antendir. Sürekli titreşim halinde olan bu uydular uzaklardan haber alma ve iletme işlevlerini görürler. Kendi ağırlığının on katından fazlasını taşıyabilecek güce sahiptirler. Hiç uyumazlar ve bu nedenle görevlendirildikleri alanlarda sürekli bir çalışma ile hizmet verme çabasındadırlar. Neredeyse dünyanın her tarafında yaşayan bu canlılar çoğunlukla evlerimizi de ziyaret etme girişimindedir.

Karınca İlaçlama Önemi

Karınca ilaçlama; Evinizde bir tek karınca ile karşılaştıysanız kısa bir süre sonra onlarcasıyla tekrar karşılanmanız muhtemeldir. Karıncalar mutfağınıza kadar girmişse acele ile bir önlem almanız gerekmektedir, çünkü dokundukları yerlere ve besinlere mikrop ve parazit bulaştırdıkları gibi yiyeceklerin içine düşme ve açıkta olanları yuvalarına taşıma ile gözlerinizin önünde sürekli akan bir kervan görürsünüz.

Bu tip haşere en zor kontrol edilen cinstendir. Her ne kadar eve giriş yollarını kapatsanız dahi başka yollardan tekrar geleceklerdir. Eğer kendiniz buna bir çözüm oluşturacaksanız geniş bir araştırma ile doğru ilaçlama yöntemini iyi öğrenmeniz lazım. Yoksa aksi bir durumda kullandığınız zehir türleri size ve evcil hayvanlarınıza ciddi zararlar verebilir. Bunun için en kolay yol en yakın ve profesyonel ilaçlama firmasından yardım istemek ve garantili sonucu elde etmektir. Gelen firmanın işlemlerinden sonra da yeterli bilgi tarafınıza aktarıldığında zaten çözümün ne kadar da kolay olabildiğini göreceksiniz.

Bir anda evinizin her tarafında kanatlı uçan böcekler veya yerde yürüyen onlarca normal gördüğümüz Karıncalardan daha iri ve kanatlı olanlarıyla karşılaşabilirsiniz. Özellikle kapı pervazlarına, pencere kasalarının çatlaklarına veya duvarda oluşan herhangi bir delikten eve girme çabası içerisinde olabilirler. Karıncalardan kurtulma yolları için yapılması gerekenlerin başında, karıncaların bulunduğu ve yuvarlanmaya çalıştığı alanları sıvı ilaç ile veya jel ilaç kullanılarak tamamı ile üremelerini durdurulduğunu ve orta yerlerde dolaşanların kalmadığı zaman, oyuk çatlak ve tamir görecek bozuk alanlara güçlü bir yalıtım malzemesi ile (sıvı köpük silikon alçı vs) kapatmak gereklidir

Evde uçan kanatlı karıncalar

Özellikle Nisan ve haziran ayı arasında her yerde sıklıkla karşılaşılan ve bu canlılar ile başa çıkılması oldukça zordur. Daha çok barındıkları alanları ise evde uçan kanatlı karıncalar istilası ile karşılaşabilirsiniz. Bu zaman diliminde görülmesinin sebepleri ise; koloninin yeni alanlara göç ederek güvenli ve gıda tedariki için zengin alanları tercih etmelerinden kaynaklıdır. Yerleşen bu üyeler kral ve kraliçenin yuvanın en güvenli alanına yerleştirilmesi ile hızlı bir üreme dönemine girerler. Bunun yanı sıra yerleşik hayat oturduktan sonra biyolojileri gereği de kanatlı karıncaların kanatları tek tek dökülmeye başlayacaktır. Bir nevi bu kanatlar göç esnasında çıkıp daha sonra kaybolan bir el vasıta haline gelmiştir, gelecek bahar da tekrardan aynı durum gerçekleşecektir.

Kanatlı karınca ilacı

Gözlemlerimize göre kanatlı karıncalar diğer bir tabirle kanatlı böcekler evinizin işyerinizin yerden yüksek duran bölümlerini, yukarıda bahsettiğiniz gibi kapı, pencere ve çatı saçaklarına çok az da olsa zemin alanlara daha çok yine kapı eşiklerine yuvalanma durumundadırlar. Kanatlı karınca ilacı sıvı jel ve granül olacak en yaygın olan ilaçlardandır, diğer kokulu gaz, sprey gibi birçok değişik ilaç çeşitleri de bulunmasına rağmen çok etki sağlamamaktadırlar

Kanatlı karınca nasıl ilaçlanır

Karşılaştığımız durumlar neticesinde sıvı ilacı kullanılmayacak alanlar için, yani; elektrik panosu dışı, mutfak tezgahından uzak insanların oturabildiği salon, oda iş yeri gibi alanların uygun olması dahilinde yeterli önlemler alarak, kanatlı karıncalar nasıl ilaçlanır konusu hakkında birkaç pratik bilgi öğreniriz. İş güvenliği elbiseleri giyindikten sonra, hava akımı ve rüzgârın olmadığı anda alana sıkılabilir. Bir ilaçlama pompası veya kendinizin hazırlamış olduğu ilacı cam sil gibi bir sprey kutusunun içine koyarak uygulayabilirsiniz. Enjektör tasarımıyla kendi ambalajının ucundaki iğneden karıncaların yerleşmiş olduğu alanlar veya geçiş yollarına, damlalar halinde sorumlu bölge için yaklaşık 15-20 Damla bırakarak ilaçlama gerçekleştirebilirsiniz. Granül yani tane halindeki ilaçlar ile ki; bunlar susam büyüklüğünde veya daha büyüğü olabilir. Bunları Karınca yuvalarının ve karıncanın geçiş yollarını bulundu alanlara, bir yemek kaşığı kadar veya daha az bir kahve kaşığı kadar serpiştirerek ilaçlama gerçekleştirebilirsiniz. Bu ilaçlamalar yapıldıktan sonra minimum bir hafta ilaçlanan bölgeleri de temizlik yapılmamalıdır. Özellikle jel ve granül halindeki ilaçları kullandıktan sonra elektrikli süpürgeyi ve villada ile temizlik yapmayınız.

 

Gönder
WhatsApp Destek
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
ACİL ÇAĞRI